Kilpailut ja Stara-tapahtumat

Joukkuevoimistelussa järjestetään kilpailuita ja Stara-tapahtumia ympäri Suomen.

Stara-tapahtumaa kuvaillaan näin: Jännitystä ja yhteistä tsemppausta ennen kuin kuuluttaja toivottaa tervetulleeksi lavalle. Raikuvat aplodit ja ihka oikea mitali hienosta esityksestä. Lapselle esiintyminen on kokonaisvaltainen elämys, kipinä, josta parhaimmillaan syttyy elämän mittainen rakkaus lajiin. (voimistelu.fi)

Stara-tapahtumat on suunnattu kaikille alle 12-vuotiaille lapsille. Tapahtuma on tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Staralle ovat tervetulleita ihan kaikki voimistelulajista tai harrastustaustasta riippumatta. 

Stara tapahtumiin voi tulla esiintymään lajien valmisohjelmilla tai ryhmän kanssa suunnitellulla omalla esityksellä  – yksin tai yhdessä joukkueen kanssa. Stara-tapahtumiin voi osallistua niin voimisteluohjelmalla, liikesarjalla kuin tanssiesitykselläkin. Jokainen osallistuja saa arvilta kirjallisen palautteen suorituksestaan sekä ihka oikean mitalin.

Stara-tapahtumat ovat leikkimielisiä "kilpailu-tapahtumia", joissa haetaan onnistumisen kokemuksia ja tutustutaan joukkuevoimistelun kilpailutapahtumiin, positiviisessa hengessä ja onnistumisen ilmapiirissä.

Joukkuevoimistelun kilpailutapahtumat: Kilpailupukujen kimallusta, jännitystä ja upeaa taituruutta. Katsomot täynnä voimistelufaneja ja voimistelijoiden perheenjäseniä. Joukkuevoimistelukilpailuissa pääset näkemään vaativia liikkeitä ja elämyksellisiä ohjelmia aina kansainväliselle huipulle asti. 

Kilpailumatkat ja kokemukset yhdessä oman joukkueen kanssa tarjoavat elinikäisiä elämyksiä ja ystävyyksiä voimistelijoille.

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan kolmella eri sarjatasolla; harraste-, kilpa- ja SM-sarjoissa. Alle 12-vuotiaat kilpailevat kaikki samoissa sarjoissa. Tarjolla on myös kansainvälisiä kilpailuita eri ikäisillle joukkueille.

Joukkuevoimistelussa järjestetään paljon erilaisia Cup-kilpailuita ympäri Suomea sekä syksyisin että keväisin. Lisäsksi valtakunnallisia mestaruuskilpailuita järjestetään yli 12-vuotiaiden sarjoissa.

Joukkuevoimistelun kansalliset kilpailusarjat:

 • 8-10-vuotiaat
  8-10-vuotiaiden sarjan kilpailuja järjestetään Stara-tapahtumien yhteydessä sekä joukkuevoimistelun Cup-kilpailuissa. Joukkueet saavat kategoriatuloksen ja kaikki osallistujat palkitaan. Lisäksi joukkueita palkitaan erityismaininnoin. 8-10-vuotiailla ei ole valtakunnallista kilpailua.
 • 10-12-vuotiaat
  10-12-vuotiaiden sarjassa kilpaillaan joukkuevoimistelun Cup-kilpailuissa. Joukkueet saavat kategoriatuloksen, joista 1. ja 2. kategorian saavuttaneiden joukkueiden pisteet julkistetaan. Kolme parasta joukkuetta palkitaan. Joukkueet saavat tuomaristolta lisäksi kirjallisen palautteen.

  10-12-vuotiaat kilpailevat keväisin vapaaohjelmalla ja syksyisin välineohjelmalla. Parillisina vuosina kilpaillaan narulla ja parittomina vuosina pallolla. 10-12-vuotiaiden joukkueet voivat kilpailla myös valmisohjelmasarjassa. Sarjassa ei järjestetä valtakunnallista kilpailua.
 • 12-14-vuotiaat
 • 14-16-vuotiaat
 • 16-18-vuotiaat
 • yli 18-vuotiaat

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma sisältää mm. vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja liikkuvuusliikkeitä. Liikesarjat sommitellaan kilpailuohjelmaan kokonaisuudeksi yhdessä musiikin kanssa ja ohjelmasta muodostuu taiteellinen kokonaisuus. Suorituksen arvioinnin suorittaa tuomaristo, joka koostuu kolmesta eri tuomaristosta.


Lue lisää voimistelun kilpailutapahtumista: https://www.voimistelu.fi/kilpavoimistelu/