Urheilijan polku

Joukkuevoimistelussa varsinaista valmennustoimintaa järjestetään valmennusjärjestelmän mukaisesti. Kotkan Kiri tarjoaa joukkuevoimistelua ja joukkuevoimistelun esivalmennusta 4-vuotiaasta lähtien.

Kotkan Kirissä rakennamme kahta erilaista valmennuslinjaa, jotka harjoittelevat yhdessä ja pitävät yhteisiä tapahtumia, kuten yhteisharjoituksia ja kontrollikilpailuja. Linjat ovat kilpasarjaan tähtäävä kilpalinja ja harrastesarjaan tähtäävä harrastelinja.

Kaikissa alle 12-vuotiaiden joukkueissa pääpaino on

  • urheilusta innostuminen
  • perustaitojen harjoittelu
  • monipuolinen harjoittelu. 

Kilpa-linja

Kilpa-linjan voimistelijat harjoittelevat tavoitteellisesti kohti kilpasarjaa, hauskanpitoa unohtamatta. Kilpalinjan joukkueet kilpailevat voimisteluliiton kilpasarjassa ja voivat osallistua halutessaan Voimisteluliiton leiritoimintaan. 


Harrastelinja

Harrastelinjan joukkueissa harjoitellaan kohti omia ja yhteisiä tavoitteita, samalla hauskaa pitäen. Harrastesarjan joukkueissa pääpaino on voimistelun perusasioiden harjoittelussa ja liikunnasta nauttimisessa. Harrastesarjan joukkueet osallistuvat voimisteluliiton harrastesarjan kilpailuihin.


Joukkuevaihdokset 

Lapsesta asti alkavasta valmennuslinjatoiminnasta huolimatta voimistelijat voivat yksilöllisesti siirtyä joukkueesta ja sarjatasosta toiseen koko voimistelu-uransa ajan. Siirrot tehdään aina yhteistyössä valmennustiimin ja perheen kesken. 

Joukkuevaihdokset tapahtuvat pääosin kausien lopussa, eli joulu-tammikuussa ja kesä-elokuussa. Joukkuejaot pyritään pitämään mahdollisimman samana kauden ajan.