Voimistelu Kotkan Kirissä

Kotkan Kiri ry on vuonna 1935 perustettu yleisseura, jonka lajeihin tällä hetkellä kuuluu joukkuevoimistelu (naisjaosto), jalkapallo (jalkapallojaosto) ja kuntokiekkoilu (jääkiekkojaosto).

Seuran sivuihin voit tutustua  osoitteessa http://kotkankiri.fi/

Naisjaosto tarjoaa naisille liikunnallista harrastus- ja järjestötoimintaa.

Naisjaoston toiminta painottuu joukkuevoimisteluun. Tavoitteena on saada joukkue jokaiseen ikäluokkaan, koulutetut valmentajat joukkueille ja pitämään joukkueiden tytöt mahdollisimman pitkään seuran toiminnassa mukana. Kotkan Kirin joukkuevoimistelujoukkueet osallistuvat kilpailuihin ja myös pienten ryhmillä on tähtäimenä ensin Starat ja sen jälkeen viralliset kilpailut.  Naisjaosto huolehtii, että halukkailla on mahdollisuus osallistua valmentaja-, tuomari- ja seuratoimijakoulutuksiin.

Joukkuevoimistelu on perinteisen suomalaisen naisvoimistelun kilpailumuoto. Joukkuevoimistelussa musiikki ja monipuoliset liikesarjat muodostavat taiteellisen kokonaisuuden.

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan joukkueena, johon kuuluu kilpailusarjasta riippuen vähintään viisi tai kuusi voimistelijaa. Kaikilla alle 12-vuotiailla voimistelijoilla on mahdollisuus esiintyä Stara-tapahtumilla vapaavalintaisella ohjelmalla.

Virallisia kilpailuja järjestetään vain yli 8-vuotiaille. Keväisin kilpaillaan vapaaohjelmalla ja syksyisin kilpaillaan välineohjelmalla. Kilpailuväline vaihtelee ikäluokittain.

Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma sisältää mm. vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja liikkuvuusliikkeitä. Ohjelman liikkeet tulee suorittaa jatkuvina sarjoina. Liikesarjat sommitellaan yhteen musiikin kanssa ja näin ohjelmasta muodostuu taiteellinen kokonaisuus.

Arvioinin suorittaa tuomaristo joka koostuu kolmesta eri tuomaristosta: sommittelun teknsestä, sommittelun taiteellisesta ja suorituksesta.

Stara-tapahtumilla esiityvät joukkuuet saavat kirjallisen palautteen arveilta, lisäksi kaikki starajoukkueet palkitaan mitaleilla.

Lisää tietoa lajista löytyy voimisteluliiton nettisivuilta. http://www.voimistelu.fi/

ja lisää seuran linjauksista ja toimintakulttuurista näiden sivujen vanhemmille osiosta.