Taitokatselmukset ja valmennusjärjestelmän uudistuminen

29.11.2018

Kirin valmennusjärjestelmä uudistuu, haluatko mukaan joukkueisiin? 

 

Uuden järjestelmän pääideana on, että jokaisessa ikäluokassa tulee jatkossa olemaan kolme joukkuetta. Tavoitteenamme on nostaa valmennuksen laatua ja mahdollistaa tulevaisuudessa Sm-tason voimistelu jokaisessa ikäluokassa. Ikäkaudesta yksi joukkue tähtää Sm-sarjaan ja kaksi kilpasarjaan. Jokaiselle ikäkaudelle (stara, 8-10, 10-12, yli 12 vuotiaat) nimitetään päävalmentaja. Ikäkauden päävalmentaja toimii myös Sm-sarjaan tähtäävän joukkueen vastuuvalmentajana. Ikäkauden päävalmentajan tehtävänä on tuutoroida muita ikäkauden joukkueita ja valmentajia. Kilpasarjaan tähtääville joukkueille nimetään omat vastuuvalmentajat. 

Sm-sarjan/ sinne tähtäävien joukkueiden voimistelijoilta ja perheiltä vaaditaan:

  • Sm-sarjan joukkueen harjoittelu on hyvin tavoitteellista, eikä sijoitu vain treenisalille. Voimistelijan tulee olla aktiivinen ja oma-aloitteinen treenaamaan myös kotona. Hänen tulee noudattaa myös valmentajalta saatuja kotitreeniohjeita tunnollisesti.

  • Voimistelija tulee salille itsensä takia, eikä harrastaakseen vain kavereiden kanssa samassa joukkueessa. Voimistelijalta vaaditaan motivaatiota treenata tavoitteellisesti ja halua kehittyä voimistelijana.

  • Treenien väliin jättäminen (painavia syitä/sairautta lukuun ottamatta) kaverin syntymäpäivien tai koulun diskojen yms. takia ei ole hyväksyttävää.

  • Perheeltä vaaditaan sitoutumista treeniaikataulujen noudattamiseen (harjoitukset pienillä n. 3-4x ja isoilla n. 4-6 x viikossa + oheistreenit). Muut menot siirretään eikä kesken kisakautta voi lähteä lomalle.

  • Kotoa tuleva kannustus, kiinnostus ja tuki voimistelua kohtaan on erittäin tärkeää ja toivottavaa jaksamisen kannalta.

  • Mikäli voimistelijalla on useampi harrastus, joukkuevoimistelu on valittava ykköslajiksi, ja muiden mahdollisten harrastusten on mentävä voimistelun ehdoilla.

  • Kustannukset ovat kilpasarjan joukkueeseen verrattuna suuremmat.

 

Voimistelijoille, jotka haluavat harrastaa lajia vapaammin sekä pienempiä harjoitusmääriä noudattaen, suosittelemme kilpasarjan joukkuetta. Kilpasarjajoukkueessa harrastaminen vaatii kuitenkin yhtä lailla aktiivista osallistumista harjoituksiin.

Joukkueisiin sijoitetaan voimistelijan sarjatoive huomioituna mutta taitotaso huomioiden. Sm-joukkueeseen vaaditaan korkeampaa lähtötasoa. Mikäli voimistelija ei tule valituksi Sm-joukkueeseen, sijoitetaan voimistelija automaattisesti kilpasarjajoukkueeseen.  

 

TAITOKATSELMUKSET

 

Taitokatselmukset järjestetään viikolla 51. Taitokatselmuksiin osallistuvat Primatiimi, Relevetiimi, Zafiratiimi, Mirasos, Mimosa ja muut 2004 ja 2005 vuonna syntyneet voimistelijat. Joukkueisiin voi hakea mukaan 2011 vuonna syntyneet ja sitä vanhemmat tytöt. Taitokatselmus on Kirin valmentajien ja tuomareiden pitämä joukkuevoimisteluharjoitus. 

Osallistuminen ei takaa uusille hakijoille paikkaa joukkueissamme. Mikäli sopiva joukkue kuitenkin löytyy, sitoutuu perhe ottamaan paikan vastaan.

Taitokatselmusten aikataulu:

Maanantai 17.12.18 klo 17-19 Kanveesi Prima joukkueet sekä uudet vuosina 2010 ja 2011 syntyneet hakijat

Tiistai 18.12.18 klo 18-20 Kanveesi Relevé joukkueet sekä uudet vuosina 2008 ja 2009 syntyneet hakijat

Keskiviikko 19.12.18 klo 17-19 Kanveesi Zafira joukkueet sekä uudet vuosina 2006 ja 2007  syntyneet hakijat

Keskiviikko 19.12.18 klo 19-21 Kanveesi Mimosa, Mirasos sekä uudet vuosina 2004 ja 2005 syntyneet hakijat

Kanveesi: Mussalontie 428, 48310 Kotka (sama sisäänkäynti kuin Yogelinalla). 

 

Mikäli et pääse paikalle taitokatselmukseen, mutta haluat hakea mukaan, otathan heti yhteyttä jv.kokiri@gmail.com

Mikäli olet syntynyt vuonna 2003 tai aiemmin ja haluaisit mukaan Kirin joukkueisiin, otathan yhteyttä jv.kokiri@gmail.com.

 

ILMOITTAUTUMINEN TAITOKATSELMUKSEEN 

 

Uusien voimistelijoiden ilmoittautumiset jv.kokiri@gmail.com 10.12.2018 mennessä.
Kirin syksyn 2018 toiminnassa mukana olevat voimistelijat ilmoittautuvat jatkokyselyn yhteydessä. Kirissä jo voimistelevilla 2010-2011 syntyneillä tytöillä on mahdollisuus hakea taitokatselmuksessa Prima joukkueisiin, joten teettehän hakiessanne ilmoittautumisen sähköpostitse. 

Mainitsettehan viestissä seuraavat asiat:
1. Voimistelijan nimi, syntymäaika sekä aiempi lajitausta
2. Huoltajan nimi ja puhelinnumero
3. Hakeeko voimistelija Sm-sarjan/Sm-sarjaan tähtäävään joukkueeseen vai kilpasarjan/kilpasarjaan tähtäävään joukkueeseen?

 

Tervetuloa!